duminică, 19 mai 2013

Regenerarea parului - tratament


Cateva prietene m-au intrebat daca cunosc un tratamanent pentru regenerarea parului. Tratamentele sunt numeroase iar in farmacii se gasesc o gramada de variante.

Eu prefer sa folosesc tratamente cu ingrediente pe care le am la indemana si le pot folosi acasa oricand am 5 minute libere si imi doresc un mic rasfat.

Asa ca va propun cateva retete usor si rapid de realizat cu ceea ce gasim prin frigider si camara. Nu necesita aparate speciale pentru pregatire si nici produse greu de gasit.

 

Iata deci:
1.     Usturoiul ajuta la ingrosarea firului de par si la cresterea lui. Curatati cativa catei de usturoi si masati scalpul. Se acopera apoi parul cu o casca de baie pentru 30 de minute, dupa care se spala asa cum procedati in mod uzual.

2.       Ceapa
 Atentie: chiar si dupa spalare mirosul de ceapa persista!

Varianta “de graba”: Se toaca ceapa cat mai marunt si se preseaza pentru a obtine maximul de zeama. Zeama se aplica pe scalp. Se maseaza bine. Se acopera capul cu un prosop timp de cel putin 30 minute. Se spala parul cu sampon.

Varinata clasica: Zeama de ceapa si miere. Amestecul acesta este folosit si in cazul in care mirosul de ceapa va deranjeaza foarte  tare. Astfel amestecati zeama de ceapa (jumatate de cescuta de cafea) cu o lingurita de miere. Se obtine un gel, mult mai tolerabil din punct de vedere al mirosului si foarte hranitor pentru par.

Varianta extinsa: resturile de ceapa stoarsa (pulpa de ceapa) se amesteca cu ulei de cocos. Peste aceasta pasta se adauga o cana de bere. Uleiul de cocos harneste radacina parului iar berea hraneste firul, dandu-i un aspect matasos.
Ca de obicei amestecul se aplica pe scalp. Se maseaza si se acopera apoi cu o casca de baie. Dupa 30-45 de minute se spala parul cu sampon.
Tratamentul este recomandat pentru regenerarea firului de par si pentru hranirea lui pe toata lungimea si se foloseste o data sau de doua ori pe luna. 

3. Ulei de masline
 Varianta “de graba”  - Inainte de culcare masati scalpul cu ulei de masline presat la rece putin incalzit. Astfel se vor deschide porii si va fi absorbit mai repede. Acoperiti apoi capul cu un capison de plastic sau un propsop. De dimineata spalati parul. Repetati procesul la fiecare 2 zile.

Varianata clasica - 2 linguri de ulei de masline presat la rece se amesteca cu un galbenus de ou si cu o lingurita de zeama de lamaie. Amestecul se aplica pe scalp si se maseaza. Se acopera parul cu o casca de baie sau cu un prosop timp de 45 de minte si apoi se spala cu sampon.

Varianta „de rasfat” pentru un par mai des si mai lucios: 1 galbenus de ou  se amesteca cu jumatate  de pahar de chefir sau sana, cu o ceapa rasa fin si o lingurita de alcool alimentar. Se aplica pe par si se lasa 2 ore, dupa care se spala parul in modul uzual. Se repeta procedura de 3 ori pe luna.

  4. Tinctura de lavanda – poate fi utilizata in locul uleiului de masline. 
           Nu se amesteca in aceeasi reteta cu uleiul ci doar il inlocuieste.

5. Ceaiul verde   
     2 lingurite de ceai verde (de preferita propaspt, nu uscat) se amesteca cu o lingurita de pudra de mustar si      un galbenus. Amestecul se lasa pe par 15-25 de minute. Mustarul produce cresterea circulatiei sanguine in zona scalpului,favorizand absorbtia celorlalte componet active ale amestecului.
Pe langa regenerarea parului, acesta masca confera un aspect matasos. Se recomanda folosirea saptamanala a tratamantului.

Reguli generale:
Daca banuiti ca sunteti alergic la unul dintre componentele amestecului, testati intai pe o suprafata foarte mica a scalpului.
Folositi vase din sticla, ceramica sau lemn.
Uleiurile esentiale de cocos si lavanda se gasesc in magazinele specializate.
Si cea de a patra regula: perseverenta

Asa ca ce ne ramane de facut? Sa ne anuntam stilistul ca parul nostru matasos, des si lung are nevoie de ajustare mult mai devreme decat de obicei.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu