miercuri, 16 octombrie 2013

Jocul de-a vacanta

Pe cand aveam vreo 13-14 ani am citit “Jocul de-a vacanta” a lui Mihail Sebastian. Sigur ca nu am inteles de ce personajele au dorit sa se rupa complet de lumea exterioara, de obiceiurile lor, ajungand pana la a taia cablul de telefon.

Abea acum cativa ani am gasit placerea de a te deconecta total de responsabilitatile zilnice, de mesajele care vin prin conexiuni media, wifi sau telefonice, iar de atunci sunt in cautare de locuri izolate, placute, unde sa iti poti petrece cateva zile de plimbari linistite.


Unul dintre locurile descoperite se afla in Magura si acolo am petrecut cateva zile de iarna impreuna cu cativa prieteni.



Drumul neasfaltat si ingust, care porneste din Zarnesti catre Magura, se urca greu in timp de iarna si asta face ca putini oraseni sa se avante spre casele de sus.

Cabana la care am stat cu toti avea exact aceleasi conditii ca si apartamentul meu, diferenta o face: cineva imi serveste masa (ei, e bine asa, nu?), televizor exista doar in sala de mese, retea de telefonie mobila se poate accesa doar din balcon atunci cand stai intr-un picior si neaparat semi-aplecat peste balustrada. Deci aproape perfect pentru a nu urmari telefonul, e-mailul sau stirile.

Atunci cand am planuit scurta vacanta am considerat si faptul ca fara tehnologie copiii s-ar putea plictisi, insa anticiparile mele au fost complet eronate.  Plimbarile in zapada, urmate de sanius pe soseaua neumblata, au fost invariabil urmate de o foame de lup. Poate de aceea au mancat cu mare pofta ciorba de iepure (pe care ca sa evitam comentariile: “bietul iepuras”, am declarat-o pentru ei ca fiind ciorba de vitel). Masa copioasa era invariabil urmata de toropeala si de jocuri de carti insotite de chicoteli.



Astfel ca bucuria copiilor pentru jocurilor de carti uitate (mai stie cineva sa joace Tabinet?), bucuria chicotelilor, aventura aprinsului de artificii in zapada, gustul inconfundabil al turturilor (uneori cu adaos de frisca – zapada), toate acestea au facut sa dispara dorinta de a fi in legatura cu ceea ce se afla la mai mult de cativa km. Iar jocul nostru a fost transformat in jocul “de-a vacanta la cabana”.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu