Intotdeauna mi-am dorit sa am la
o gradina cu cateva randuri de plante aromate, de unde sa imi culeg cantitatea
exacta de marat pentru salata de varza, menta pentru friptura si busuiocul
pentru salata de rosii cu branza.
Si in gradina sa am menta pe care
sa o culeg pentru a pregati cu ceai care sa fie baut alaturi de biscuiti cu
unt.
Rozmarin:
Se
toaca marunt si se amestaca cu usturoi. Se foloseste ca asaos la chiftele
marinate sau cartofi copti.
Marar:
Se
foloseste tocat sau lasand crenguta intreaga, pentru sosuri, muraturi si
salate.
Maghiran
Cel mai
bun este cel proaspat, tocat si amestecat cu putin ulei de masline. Pasta se
intinde peste peste sau carne miel inainte de coacere.
Salvie
Se
foloseste frunza intreaga. Se aseaza frunzele intregi pe carnea de porc sau se
pune peste supa si se lasa putin la inabusit.
Cimbru
Excelent
pentru sosuri, se poate toca si presara peste fructe de mare, carne pregatita
pentru gratar.
Tarhon
Are
aroma de anason ce se potriveste cu salata de rosii si carne de pasare.
Menta
Unul
dintre cele mai bune ceaiuri sunt cele preparate din menta proaspata. Menta nu
se adauga in mancarea ce urmeaza a fi gatita pentru ca aroma ii dispare.
Pentru
a conserva menta peste iarna se toaca, se amesteca cu ulei de masline si se
congeleaza.
Patrunjel:
Se
toaca fin si se adauga dupa gatire peste fructe de mare, carnaciori, supa si
ciorrba.
Frunze de ceapa
Se pune pentru oua
fierte sau in omleta.
Coriandru
Se potriveste cu
mancarea picanta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu