miercuri, 9 octombrie 2013

Petruta si merele



Am invitat prietenii sa scrie si sa imi trimita articolele lor pentru postare. Pentru inceput Petruta imi trimite periodic idei pentru tratamente naturiste, povesti grecesti si sugestii pentru diete.

Asa ca, astazi citim despre:


Marul….discordiei  intre kilograme nepoftite dar nu numai…..

Eris este reprezentarea feminină a discordiei. Împreunandu-se cu Zeus, a născut-o pe Ate, zeita crimei. La nunta zeitei Tethis, unde nu a fost invitată, Eris a aruncat un măr vrăjit pe care era scris cu litere de aur inscriptia: "Celei mai frumoase" (de aici a luat nastere sintagma "mărul discordiei"), rivalizandu-le astfel pe Hera, Atena si Afrodita. Romanii o numeau Discordia. Este sora lui Ares. Mai tarziu este alungată din Olimp.

Marul, nevinovat, incearca ca ne inbuneze prin toate culorile pe care si le expune, prin gust, miros, forma, si chiar prin codita lui pe care o rotim si numaram...si ne transmite involuntar un zambet. Deci marul, el, ne face sa zambim! Si atunci cum sa nu il invitam sa se prezinte: „am o greutate medie de 78 de calorii. Din cele 150 de grame, 125 sunt apa. Contin 0,4 grame de proteine, 20 de grame de carbohidrati, 0,25 de grame de grasime. Ma mandresc cu 80 de UI de vitamina A, 0,03 miligrame de vitamina B1, 0,14 miligrame de vitamina B12 si 6,85 miligrame de vitamina C, reprezentand 20% din necesarul zilnic...al celui ce ma...mananca. Posed si 3,28 milicentigrame de vitamina K, ceea ce ma face util si in dieta vegetariana.”

Si da, organismul devine mai sanatos si mai zvelt, dar nici tenul nu ramane indiferent la aceste vitamine! Tenul devine mai stralucitor si mai luminos datorita acestor vitamine. Si daca suplimentar, il mai folosim si direct la masti, vom radia! Cum? De ce?
Datorita continutului ridicat de antioxidanti, merele previn imbatranirea prematura si te ajuta sa ai o piele fina si stralucitoare.



Alege masca ce ti se potriveste si poti sa o prepari chiar acasa rontaind un mar zemos si parfumat:

1. Masca antiaging
Merele si iaurtul hranesc in profunzime pielea, o detoxifica si ii redau stralucirea si luminozitatea. Pentru aceasta masca antiaging poti folosi urmatoarele ingrediente:
- jumatate de mar dat pe razatoare,
- o lingurita de miere,
- o lingura de iaurt.
Amesteca ingredientele si aplica masca homemade pe fata si gat. Dupa 20-25 de minute, clateste-ti tenul si bucura-te de frumusetea lui naturala.

2. Masca pentru exfoliere

·         Vrei o piele supla, stralucitoare si catifelata? Atunci trebuie sa incerci o data pe saptamana masca din mere si tarate. Taratele iti vor exfolia delicat pielea, curatand-o de impuritati, in timp ce merele vor contribui la regenerarea ei si la conferirea aspectului reintinerit.

Ingrediente:
-  jumatate de mar dat pe razatoare,
- o lingurita de miere,
- doua linguri de tarate maruntite.

·         Semintele de mere sunt o sursa excelenta de vitamine, in special vitamina E, care hraneste pielea, o ajuta sa se regenereze si ii confera stralucire. Pentru aceasta masca exfolianta ai nevoie de:

 Amestecul se face asa:
- o lingura de seminte de mere rasnite,
- doua linguri de miere.
Maseaza usor amestecul pe fata si lasa-l sa actioneze 10 minute, dupa care clateste-te cu apa calduta. Masca poate fi folosita zilnic, timp de o saptamana, pentru ca rezultatele sa fie satisfacatoare.

3. Masca pentru ten gras si acneic
Aceasta masca homemade este perfecta pentru tenul gras si acneic, deoarece indeparteaza eficient sebumul si curata porii de impuritati. Astfel, tenul tau va straluci si va avea un aspect imbunatatit.

Iata de ce ingrediente ai nevoie:
- jumatate de mar dat pe razatoare,
- doua linguri de smantana,
- o lingura de suc de lamaie.

Aplica masca pe ten si las-o sa actioneze 10 minute, dupa care indeparteaz-o cu apa calduta. La final, clateste-te cu apa rece, pentru a stimula circulatia sangelui.

5. Masca pentru inviorarea tenului tern
Tenul tau pare obosit si tern? Reda-i stralucirea si prospetimea cu ajutorul unei masti senzationale, pe baza de mere si castraveti. Masca poate fi aplicata de doua ori pe saptamana, daca vrei sa obtii rezultate rapide. 

Iata de ce ingrediente ai nevoie:
- jumatate de mar dat pe razatoare,
- un sfert de castravete pasat cu furculita pana devine piure,
- o lingurita de otet de mere,
- o lingurita suc de lamaie,
- cateva picaturi de ulei de trandafir  (sau ulei de masline, ulei de migdale, ulei de argan).

Aplica masca pe fata si las-o sa actioneze 20 de minute. Tenul tau va fi instant reimprospatat si mai luminos.

Cu drag,
Petruta




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu