Dieta noastra este variata si cu siguranta contine
alimente bogate in fier.
Considerati totusi
alimentele cu continut de fier corespunzator dozei zilnice necesare organismului uman. Femeile au nevoie de ceva mai mult aport de fier (
10-18mg/zi) fata de barbati (8-11 mg/zi).
Iata cateva alimente cu
continut ridicat de fier:
-
un castronel de
mancare de soia – 88 mg,
-
2 lingurite de melasa
– 72 mg ,
-
o farfurie cu supa de linte – 66 mg,
-
o portie de salata de spanac – 63 mg,
-
1 lingurita de
spirulina – 15 mg,
-
1 lingura de seminte
chia -15 mg,
-
o portie de salata de ciuperci – 12 mg,
-
100 g tofu – 6 mg.
Este de retinut faptul ca alimentele bogate in
vitamina C cresc gradul de absorbtie al fierului. Deci este bine sa combinam ciupercile cu lamaie,
rosiile cu salata de spanac,
sau broccoli cu supa de linte.
Totodata ceaiul negru si verde leaga atomii de fier,
scazand astfel cantitatea disponibila organismului. Cafeaua si vinul rosu scad
si ele gradul de absorbtie al fierului.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu