joi, 6 februarie 2014

Tare ca fierul?


Dieta noastra este variata si cu siguranta contine alimente bogate in fier.

Considerati totusi  alimentele cu continut de fier corespunzator dozei zilnice necesare organismului uman. Femeile au nevoie de ceva mai mult aport de fier ( 10-18mg/zi) fata de barbati (8-11 mg/zi).

Iata cateva alimente cu continut ridicat de fier:

-          un castronel de mancare de soia – 88 mg,

-          2 lingurite de melasa – 72 mg ,

-          o  farfurie cu supa de linte – 66 mg,

-          o  portie de salata de spanac – 63 mg,


-          1 lingurita de spirulina – 15 mg,



-          1 lingura de seminte chia  -15 mg,


-          o  portie de salata de ciuperci – 12 mg,


-          100 g tofu – 6 mg.  
                            

Este de retinut faptul ca alimentele bogate in vitamina C cresc gradul de absorbtie al fierului. Deci este bine sa combinam ciupercile cu lamaie, 


rosiile cu salata de spanac,


 sau broccoli cu supa de linte.




Totodata ceaiul negru si verde leaga atomii de fier, scazand astfel cantitatea disponibila organismului. Cafeaua si vinul rosu scad si ele gradul de absorbtie al fierului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu