miercuri, 14 august 2013

Piersica in masti pentru ten




Dupa retele caisei continui cu piersica. Ea contine alfahidroxi acizi ce exfoliaza si curate pielea in mod delicat si vitamine A, C care protejeaza pielea.

Cel mai simplu de folosit este curatarea piersicii si pasarea ei. Daca piersica este prea tare o puteti lasa, inainte de decojire, o ora in apa fierbinte. Un mod rapid de a o pasa este blenderul.  Piersica pasata se aplica pe fata si se lasa in jur de 30 de minute inainte de a clati fata cu apa calduta.

Pentru zilele cand avem mai mult timp putem crea retete mai elaborate si anume:

Pentru ten gras si mixt
Se amesteca:
-pulpa pasata de la o piersica,
-un galbenus de ou.

Amestecul se aplica pe fata, se lasa 20-30 de minute si se clateste cu apa calduta.
Galbenusul de ou ajuta la hidratarea pielii.

Pentru tenul gras
Se amesteca:
- pulpa pasata de la o piersica,
- suc de lamaie (cat sa formeze o pasta impreuna cu piersica).

Amestecul se aplica pe fata, se lasa 20-30 de minute si se clateste cu apa calduta.


Pentru ten uscat
Se amesteca:
- Pulpa pasata de la o piersica,
- Doua lingurite de smantana,
- O lingurita de ulei de masline,
- O lingurita de miere.

Amestecul se aplica pe fata, se lasa 20-30 de minute si se clateste cu apa calduta.

Smantana hidrateaza pielea si actioneaza ca un exfoliant delicat. Acidul lactic ajuta la refacerea celulelor, iar grasimile natural din smantana  hidrateaza pielea.


Pentru diminuarea ridurilor
Se amesteca:
- pulpa pasata de la o piersica,
- albusul de la un ou, batut spuma.

Albusul inchide porii si creaza un facelifting ( doar temporar, da!).








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu