joi, 30 aprilie 2015

Tratament pentru curatarea si hidratarea tenului

O buna prietena a mea este farmacista, iar inainte de a deveni farmacista a fost chimista, iar fara legatura cu munca pe care o face, discernamantul ei este unul dintre principalele motive pentru care suntem prietene de 25 de ani (fara cateva luni).

Stiu exact data la care ne-am cunoscut pentru ca s-a intamplat in prima zi de scoala cand nici un profesor nu a venit la ore, ci am fost in clasa doar noi, vreo zece boboci. Am stat de vorba mult timp  si ne-am descoperit atatea lucruri in comun incat am continuat discutiile nostre de atunci incolo.

Intreband-o despre o masca de fata care sa indeparteze petele si sa hidrateze foarte bine tenul, prietena mea mi-a recomandat o metoda simpla, pe care o povestesc mai jos.

1.      Bicarbonat de sodiu


Primul pas este demachierea apoi pe fata curata si umeda se aplica putin bicarbonat de sodiu. Se freaca tenul cateva minute cu miscari circulare si la final se clateste cu apa calduta.
Bicarbonatul de sodiu actioneaza ca un gomaj cu proprietati antiinflamatorii si antiseptice, reducand acneea, eliminand excesul de sebum si inlaturand punctele negre de pe fata.

2.      Rosie

Se curata de coaja o jumatate de rosie si se piseaza. Se aplica pulpa si zeama rosiei pe fata. Se lasa sa actioneze 15-20 de minute si se clateste apoi cu apa calduta.
Datorita acidului continut, rosiile curata petele aparute pe piele. Antioxidantul din rosii  impreuna cu vitaminele A si C hranesc epiderma si dupa cateva tratamente tenul arata mult mai bine.

Rose cu argila

Un sfert de rosie se curate si se piseaza. Zeama si pulpa se amesteca cu doua linguri de argila. Amestecul trebuie sa fie consistent, astfel incat sa stea pe fata fara sa alunece, asa ca va recomand sa amestecati cate putin din ambele componente pana cand obtineti cantitatea necesare unei utilizari.
Argila curata in profunzime epiderma, deblocheaza porii si combate excesul de sebum.



3.      Miere si avocado

Dupa rosia acida si argila asteringenta se prepara un amestec de miere si piure de avocado. Amestecul se aplica pe fata si se maseaza usor, circular si se lasa 15-20 de minute, apoi se clateste cu apa calduta.

Avocado este un fruct de contine acizi grasi monosaturati, carotenoide, vitamine si minerale. Se recomanda in special pentru mastile destinate tenului devitalizat, ridat, in tratarea infectiilor cutanate, a cicatricilor si micilor imperfectiuni ale pielii.
Mierea contine vitaminele A, B, C, D, K, minerale (magneziu, potasiu, calciu, fosfor), are rol antiseptic, antioxidant, confera pielii elasticitate si stralucire.



Ar trebui sa repetam aceasta operatie de curatare si hidratare macar o data pe saptamana.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu