vineri, 18 septembrie 2015

Micul dejun de fructe

“Dom’ profesor”, asa ii spuneam. Niciodata: “proful”.

Aveam curs la ultimul etajal cladirii, intr-o sala plina de ferestre spre miazazi. Astfel ca la ora pranzului,  soarele lumina si incalzea intreaga sala.
Dom’ profesor urca scarile cantand sau fluierand, uneori urca doua trepte deodata, ceea ce ne facea sa ne miram de vitalitatea lui. Ni se parea batran, ingrozitor de batran, dar adevarul este ca nu am reusit niciodata sa ii numim varsta.

Imi amintesc in special de orele din perioada pranzului, cand clasa era plina de soare si amorteala.

O toropeala se asternea peste toti, iar vorba rara si lenta a profesorului nu reusea sa ne trezeasca. Astfel  lasa creta langa tabla, se intorcea cu fata spre noi si incepea sa ne povesteasca intamplari in care neaparat unul dintre personaje era Rabi. Atunci deveneam atenti pentru ca povestea placut si cu intonatie si vroiam sa prindem pilda care invariabil incheia povestea. Se oprea inainte de a trage concluzii si astepta sa ne vada reactia. Da, ne trezise din amorteala, eram atenti si putea continua ora.

Nu indrazneam sa il intrebam pe Dom’ profesor cum isi intretine vitalitatea, insa asta nu ma impiedica sa incerc sa gasesc metode de a ma simti plina de enerie intreaga zi.

Am observant ca in cazul meu, ceea ce mananc la micul dejun face diferenta asupra tot ceea ce mananc intreaga zi. Un mic dejun savuros, indestulator ma determina sa putin la pranz si deloc seara, fara sa simt deloc senzatia de foame. In plus, un mic dejun indestulator imi confera energie, putere si vitalitate intraga zi.

Una dintre variantele micului dejun este masa de fructe.



Intre orele 7 si 11 dimineata, corpul nostru se detoxifica intens, astfel mancand numai fructe in acest interval de timp, furnizam energia de care organismul nostrum are nevoie pentru detoxifiere si evitam ingerarea de alimente grase care ingreuneaza digestia.


Fructele la micul dejun sunt un mod excelent de a ne reveni dupa perioada de relaxare a somnului. Sistemul digestiv si metabolismul isi pot intra usor in functiile lor, fara a suferi din cauza cafelei sau a mancarurilor grase.


Fructele contin fibre care ajuta digestia, astfel ca ne simtim mai usori, mai plini de vitalitate si gata pentru abordarea unei zile minunate.


Mancand suficiente fructe la micul dejun nu mai organismul nu mai simte acut nevoia cofeinei continuta de cafea. Fructele sunt o sursa naturala de zaharuri ne ajuta sa ne mentinem concentrati si energizati.



Persoanele care consuma consuma un mic dejun format din fructe sunt mai sanatoase, mai calme si productive pentru intreaga zi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu