joi, 20 noiembrie 2014

Biogradska Gora - Muntenegru

Astazi este ziua povestilor asa ca voi vorbi despre un loc minunat, ascuns in sudul Europei, intr-o zona mediteraneana.


O minunata padure, unul dintre cele mai vechi parcuri nationale,  apatinand unei Familii Regale din Europa a fost daruita Regelui Nikola al Muntenegrului in anul 1878. Regele Nikola a pastrat zona fara a-i aduce modificari, protejand-o intr-un mod special. In anul 1952 padurea a devenit Parc National si a primit numele lacului glaciar in jurul caruia este asezata: Biogradska.


Parcul Biogradska Gora este situate in zona muntoasa a regiunii Bielasita, in zona central a Muntenegrului, intre raurile Tara si Lim. Parcul se intinde pe aproximativ 5400 acrii si este inconjurati de varfuri muntoase de peste 2000 m si de  noua lacuri glaciare.



Parcul Biogradska Gora se gaseste la o inaltime de aproximativ 1000 m, astfel incat clima zonei este un amestec de climat moderat continental, climat mediteranean, sub-alpin si montan. Toate acestea au condus la o vegetatie luxurianta incredibila pentru asezarea parcului, vegetatie ce mi imi pare de jungla Montana.


Copaci cu varste de peste 400 de ani sunt inconjurati de peste 2.000 de specii de plante, printre care locuiesc 200 de specii de pasari, 80 de specii de fluruti si aproximativ 350 de specii de insect, laolata cu mamiferele specific zonei de munte.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu