vineri, 27 iunie 2014

Aer curat in apartament



Multe dintre plantele de apartamant au capacitatea de a purifica aerul, nu numai crescand concetratia de oxigen ci si eliminand compusi chimici, toxici pentru organism.

Iata cateva exemple:


·        Aloe (Aloe Vera)  - ajuta la filtrarea formaldehidei si benzenului, ingredient ce se gasesc in vopsele, substante de curatat, adezivi.


·        Asparagus (Asparagus densiflorus) Filtreaza benzenul toulenul, tricloretilena.


·        Azalee (Rhododendron simsii)  - filtreaza formaldehida, care se gaseste in furnir si placaj sau in spuma de izolare.



·        Crizantema (Chrysantheium morifolium) – florile acestei plante filtreaza benzenul, substanta gasita in general in adezivi, vopsele, obiecte din plastic si detergent.


·        Crinul pacii (Spathiphyllum) – este planta preferata a NASA deoarece ea filtreaza tri dintre cele mai comune subtante organice volatile: formaldehida, benzenul si tricloretilena. Crinul pacii poate fi utilziat si pentru a indeparta toluenul si xilenul (compusi ai vopselelor).


·        Dracena (Dracaena marginata) – Aceasta planta indeparteaza prin filtrare xilenul, formaldehida si tricloretilena (compusi ce se afla in vopsele).



  •   Ficus plagator (Ficus benjamina) – Indeparteaza poluantii aflati in general il mobilier (formaldehida, benzene, tricloretilena).




·        Filodrendon (Philodendron oxycardium) – aceasta planta are abilitatea de a filtra compusii organic volatili, in special formaldehida.



·        Planta flamingo (Anthurium) – filtreaza amoniacul, formaldehida, toluenul, benzenul.


·        Gerbera (Gerbera jamesonii) este foarte eficineta in indepartarea tricloretilen, un compus chimic utilizat pentru curatarea uscata.



·        Limba soacrei (Sansevieria trifasciata 'Laurentii') – Este cea mai buna optiune pentru filtrarea formaldehidei, acetone, xilenului si benzenului. Se recomanda amplasarea in special din bai, pentru ca planta se dezvolta foarte bine in medii umede si cu lumina putina.



·        Iedera (hedera helix) filtreaza produsele chimice ale vopselelor (benzene, toluene, octan, tricloretilena si formaldehida).


·        Mini  palmier (Chamaedorea sefritzii) – filtreaza benzenul, formaldehida si tricloretilena.



·        Planta chinezeasca (Aglaonema commutatum) - are capacitatea de a indeparta toxine, chiar la expunere continua.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu