vineri, 4 iulie 2014

Inghetata din fructe


Ma bucur de fiecare zi calduroasa din aceasta vara (ploioasa si rece) si incerc sa condimentez orice moment de caldura cu cate o imagine a verii.
Cred ca dintre produsele alimentare, inghetata are in zilele calduroase cea mai intense utilizare, de aceea va propun cateva retete de inghetata din fructe, iaurt si miere. Sunt usor de realizat acasa, sunt aromate, cu calorii putine si fara aditivi alimentari.


Inghetata de caise

Ingrediente
·         ceascuta de apa
·         2 linguri de miere (sau o cescuta de zahar)
·         2 caise mari, bine coapte (pentru a fi cat mai aromate
·         Un varf de sare
·         2 linguri de zeama de lamaie

Se amesteca apa cu mierea si se incalzesc impreuna pana la dizolvarea complete a mierii. Se lasa sa se raceasca la temepratura camerei.
Caisele se taie felii si se amesteca in blender, sau cu furculita, pana cand se formeaza un piure. Se adauga zeama de lamaie si amestecul de apa cu miere. Totul se amesteca in blender pana se omogenizeaza.
Se portioneaza in caserolele de inghetata si se pune totul  in congelator pentru cel putin 5 ore.

Inghetata de portocale si mango

Ingrediente:
·         4 mango mari
·         1 cana de zeama de portocale

Se curate mango, se taie in bucatele mici si se amesteca cu blenderul pana la formarea de piure. Se adauga zeama de portocale si se amesteca impreuna pana la omogenizare.
Se lasa peste noapte in congelator.

Inghetata de iaurt si fructe de padure

Ingrediente
·         400 g  iaurturi cu vanilie (sau iaurt simplu caruia i se adauga zahar vanilat)
·         250 g fructe de padure congelate (pot fi fructe propaspete lasate in congelator peste noapte)
·         2 linguri de miere (sau o cescuta de zahar)

Se amesteca impreuna toate ingredientele cu blenderul pana iese un amestec uniform. Fructele de padure congelate vor ramane sub forma unor granule congelate, nu se amesteca complet ca un piure. Acesta este si farmecul!
Amestecul se lasa in congelator peste noapte.



Inghetata de pepene galben

Ingrediente:
·         2 linguri de miere (sau o cescuta de zahar)
·         cescuta de apa
·         1 pepene galben
·         2 cescute de zeama de lamaie

Pepenele galben se curate si se taie bucatele.
Apa si mierea incalzesc impreuna, pana cand se dizolva mierea complet. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.
Pepenele taiat se amesteca zeama de lamaie in blender,  pana se obtine o pasta.
Se lasa in congelator peste noapte.


Pentru o consistenta cremoasa a inghetatei se inlocuieste apa cu iaurt sau smantana.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu